Let’s Talk About Accessibility in Digital Products 🖥️

Accessibility is a fascinating and growing field dedicated to making products accessible to a wide range of people with different disabilities or other challenges. As UX designers, we should always think about inclusive design, ensuring our product is accessible to various types of people, especially those with disabilities, whether permanent or temporary.

** הכתבה בעברית בגלילה מטה **

Sometimes we get so attached to our product that we forget to check if it’s accessible and usable in terms of color, text, motion, and element placement. As designers, we need to emphasize and ensure a wide range of people, not just ourselves, can enjoy our product.

Here are some tips to make your products more accessible:

Use Two Elements to Highlight Objects

Combining color and typography, text weight, icons, etc., can help differentiate items, especially for users with visual impairments or attention issues, as well as those in noisy environments.

Maintain Consistency

Ensure elements are consistent across all screens without sudden surprises. This helps users understand the context and reduces the need for relearning, lowering cognitive load.

Use Clear Headings, Tags, and Buttons

Write detailed headings and tags to help users understand their tasks on each screen. Tools like screen readers can assist users in navigating the content. It’s recommended to use a text reader plugin to ensure your product’s accessibility.

Ergonomic CTA Buttons

Ensure call-to-action buttons are at least 34×34 pixels in size for easy clicking and leave surrounding space for comfortable interaction. This helps users with motor challenges operate the device more easily.

Ensure Keyboard Navigation

Make sure your product is operable using only the keyboard, allowing users who don’t use a mouse to navigate and operate the platform. Ensure the code is clean and organized so accessibility systems can easily read it.

Keyboard Shortcuts

Define keyboard shortcuts to make the product easier to operate with one hand, benefiting users with physical limitations or those who prefer quick access through shortcuts.

Logical Tab Order

Ensure logical and hierarchical tab navigation, so users relying on assistive technologies can understand the content logically without getting lost.

Detailed Alt Text for Images

Provide detailed alt text for images to help visually impaired users understand the content.

Animations

Ensure animations are not too fast to avoid triggering seizures. Avoid animating the same content more than three times per second to prevent cognitive overload. Offer options to adjust or stop animations, aiding users with attention issues or visual impairments.

Text Spacing

nsure line spacing is at least 1.5 times the font size and paragraph spacing is twice the font size. Use at least 14-pixel text, preferably in black, to enhance readability for users with learning or visual disabilities.

Color Contrast

Ensure high contrast between text/elements/icons and their backgrounds to aid readability, particularly for color-blind or visually impaired users.

Accessibility is a fascinating field with many tools at our disposal to make products more enjoyable and simpler for a broad audience, ultimately creating a better world.

Here are some helpful links for further reading:

https://www.interaction-design.org/literature/topics/accessibility

https://medium.com/salesforce-ux/7-things-every-designer-needs-to-know-about-accessibility-64f105f0881b

https://www.smashingmagazine.com/2018/04/designing-accessibility-inclusion/

https://m2.material.io/design/usability/accessibility.html#hierarchy

בואו נדבר על נגישות במוצרים דיגיטלים 🖥️

נגישות, או באנגלית Accessibility זהו תחום מרתק וצומח אשר כל מטרתו היא להנגיש מוצרים למגוון רחב של אנשים עם מוגבלויות שונות או אתגרים אחרים.

כמעצבי חווית משתמש אנחנו תמיד צריכים לחשוב על עיצוב מכליל – שיכלול וינגיש את המוצר שלנו למגוון סוגי אנשים ובעיקר עם מוגבלויות שונות, קבועות או זמניות כגון:

🔵 ויזואלית 

🔵 מוטורית 

🔵 שמיעתית 

🔵 בעיות נוירולוגיות( למשל פרכוסים)

🔵 לקויות למידה (קשב וריכוז, דיסלקציה ועוד)

🔵 מוגבלויות סביבתיות

לפעמים אנחנו כ״כ מתאהבים במוצר שלנו ששוכחים לבדוק אם הוא נגיש ואפשר להשתמש בו: מבחינת צבע, טקסט, תנועה, מיקום של האלמנטים ועלינו כמעצבים לשים דגש ולעמוד על המשמר ולוודא שמגוון אנשים נהנים מהמוצר שלנו ולא רק אנחנו. 

מצרפת טיפים שיעזרו להנגיש את המוצרים בצורה טובה יותר:

השתמשו ב-2 אלמנטים בכדי להדגיש אובייקט: אם זה צבע וטיפוגרפיה, משקל הטקסט, אייקון וכדומה – יעזור יותר לבצע בידול במידה ויש משתמשים עם מגבלות ראייה, או אפילו בעיות קשב וריכוז וכמובן רעשים סביבתיים שמקשים להתרכז. 

שמרו על עקביות: שהאלמנטים יהיו צפויים בכל המסכים ולא יהיו ״הפתעות״ בדרך או פתאום מסך שיהיה זר מהשאר – זה ייצור אצל המשתמשים קושי להבין את ההקשר בין האלמנטים, וכמובן יפחית צורך בהבנה ולמידה מחדש ויוריד עומס קוגנטיבי.

השתמשו בכותרות, תגיות, כפתורים – כתבו כותרות מפורטות ותגיות שיעזרו למשתמש להבין מה הוא אמור לעשות במסך הספציפי שאליו נכנס. כאשר משתמשים באמצעי עזר כמו קורא טקסט. יש הרבה פיצ׳רים שנועדו לעזור למשתמשים רבים ולאב דווקא עם מוגבלויות – פלאגאינים שסורקים את המסך ומקריאים למשתמש מה רשום בו. ההמלצה שנשתמש בתוסף של קורא טקסט שנוכל לעקוב שהמוצר שלנו באמת נגיש בצורה נכונה. 

וודאו שניתן לתפעל את המוצר שלכם רק עם מקלדת ללא צורך בתפעול העכבר – בכדי שמי שמשתמש רק עם מקלדת יוכל לנווט ולתפעל את הפלטפורמה. וודאו שהקוד קריא נכון ומסודר כדי שמערכות שעוזרות בנגישות המסך יוכלו לקרוא ולהפוך אותו לקול או למעבר פשוט בין טאבים. 

קיצורי דרך במקלדת – הגדירו קיצורי דרך במקלדת שיהיה קל ופשוט יותר לתפעל את המוצר עם יד אחת כאשר יש מוגבלות פיזית או אפילו למשתמשים שאוהבים להגיע ליעדם עם קיצורי דרך ובצורה מהירה יותר. 

בידקו שמעבר עם tab בין הכפתורים יהיה מסודר בצורה לוגית והיררכית שכאשר משתמש נעזר באביזרי הנגשה הוא יוכל לשמוע(בעזרת קורא) את המוצר או המאמר בצורה לוגית ולא יילך לאיבוד על המסך. 

וודאו שכפתורי הנעה לפעולה הם מינימום בגודל של 34*34 pixel בכדי שיהיה נוחים ללחיצה עליהם מבחינה ארגונומית. ולהשאיר רווח מסביב לאפשר תפעול נוח של כפתורי ההנעה לפעולה שלנו. הדבר יאפשר לאנשים עם אתגרים מוטורים לתפעל בצורה נוחה יותר את המכשיר – ככל שהכפתור גדול יותר יהיה צורך בפחות מוטוריקה עדינה(אתגרים כמו רעד, נוקשות שרירים, אצבעות גדולות).

אנימציות – וודאו שהאנימציות אינן מהירות מידי – מה שיכול להוביל לפרכוסים אצל אנשים עם נטייה לכך. יש להמנע מהנפשה של אותו תוכן 3 פעמים בשנייה – דבר שמאתגר את המוח ויכול לעורר התקף – למשל כאשר ילדים ראו את הסדרה פוקימון אחוז גבוה יחסית מתוכם החל לפרכס – החוקרים גילו כי בסדרה יש הרבה שינויי תוכן בזמן מאוד קצר – מה שגרם למוח לעבוד בקצב מואץ שהוביל לפרכוס. אפשרו בנוסף אם ניתן אופציה להפעיל,לשחק עם המהירויות) או לעצור את התוכן – כך הדבר יכול לעזור גם לאנשים עם בעיות קשב וריכוז או מגבלות ראייתיות להשתמש במוצר. 

הקפידו שלכל תמונה יהיה טקסט מפורט ב-Alt שמתשמשים כבדי ראייה יוכלו לדעת על מה מדברים בתמונה.

מומלץ שהמרווחים בין השורות יהיו לפחות פי 1.5 מגודל הטקסט. ורווח בין פסקאת פי שניים. שהטקסט יהיה 14 פיקסלים ולא פחות מ-10 פיקסל לטקסט רץ והעדפה היא שימוש בצבע שחור בכדי שהקונטראסט על הלבן יהיה מובהק. ההנגשה הזאת תעזור למשתמשי עם בעיות למידה וכבדי ראייה שהמרווח הלבן עוזר להם לקרוא ולהבין את הקונטקסט. 

קונטראסט בין צבעים – שימו לב שיש קונטראסט מובהק בין הטקסט/אלמנט/אייקון לבין הרקע שלו – דבר שיקל או יכביד על הקריאה של הטקסט – חשוב במיוחד אצל עיוורי צבעים וכבדי ראייה.

 

תחום הנגישות הוא תחום מרתק ויש לנו כמעצבים הרבה כלים שנוכל לעזור ולהנגיש לקהל יעד רחב שלנו מוצרים בצורה כיפית ופשוטה יותר ולעשות עולם טוב יותר 🙂

© 2024 • Meital Manor